Csökkent az Intel Arc A750 videókártya ára

intel arc a750 limited edition videokártya grafikus kártya
Intel Arc A750
Vágólapra másolva!
Mindeközben pedig az új és a régi játékokban is óriásit javult a teljesítménye.
Vágólapra másolva!

Jó hírekkel szolgált a középkategóriás videókártyát vásárolni kívánóknak az Intel, mostantól kezdve 289 dollár helyett 249 dollár az Arc A750 grafikus kártyájának ajánlott fogyasztói ára. A 40 dolláros, bő 14 ezer forintos árcsökkenés önmagában talán nem hangzik annyira nagy számnak, de mindeközben a gyorsan és folyamatosan fejlődő drivernek köszönhetően óriásit javult a teljesítmény is.

A gyorsan javuló drivernek köszönhetően óriásit nőtt az Intel Arc A750 teljesítménye Forrás: Intel

Az Achilles-ínnal kezdve az Intel szerint DirectX 9-es játékok esetében átlagosan 43% javulást sikerült elérni a termék kiadásakor elérhető driverhez képest, ez ráadásul nem csak a maximum fps-ben nyilvánul meg, hanem az 1% és 0,1% minimumokban is, rengeteg eredetileg rosszul futott játék mostanra lényegében tükörsimává vált. Konkrét példát felhozva ilyen a Counter-Strike: Global Offensive is, amellyel nagyon sokáig szenvedett az összes Arc videókártya.

Szerencsére nem csak a régi játékokban történtek jelentős előrelépések, hanem az újabb DirectX 11 vagy DirectX 12 programozási felületeket használók is érdemben jobban futnak, bár ezek többsége esetében nem annyira látványos az előrelépés, hiszen alapvetően sem volt túlságosan rossz a helyzet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!