Még véletlenül sem kémkedni kívánt a Microsoft

home office számítógépezés irodai otthoni munka windows 10
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Végre elárulta, hogy mire való a januárban kiadott, rejtélyes frissítése.
Vágólapra másolva!

Január közepén rejtélyes frissítés érkezett a Windows Update szolgáltatáson keresztül az Office irodai csomag 2007/2010/2013-as verzióit használók számára. Ez meglepetést keltett, hiszen a termékeket már régóta nem támogatja a Microsoft, ráadásul nagyon úgy tűnt, hogy valamiféle adatgyűjtést végző kódot tartalmaz a patch.

Ki gondolná a sok adatgyűjtés ellenére, hogy a Microsoft még mindig nem képes megszámolni a felhasználóit Forrás: Elly Fairytale / Pexels

Erre természetesen megindult az összeesküvés-elméletek szövése, hogy talán valamiféle etikátlanban törhetik a fejüket a vállalat illetékesei. Ezekre válaszul a Microsoft végre elárulta, hogy mire fel a rejtélyes frissítés: ezzel veszi számba a régi irodai csomagokat használók számát, mondhatni népszámlálásról van szó.

A Microsoft szerint a KB5021751 semmiféle személyes információt vagy egyéb adatot nem gyűjt, még csak új kódot sem helyez el a felhasználók számítógépein. A telepítésekor egy alkalommal lefut és elvégzi a felmérést, semmiféle veszélyt nem hordoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!