Gyárilag elérhetővé válhat a népszerű funkció az Android 14-től.

A koronavírus-járvány tombolásának ideje alatt otthon ragadtak tömegei voltak kénytelenek felfedezni, hogy néhány extra szoftver telepítésével webkameraként is használhatják az androidos mobiljaikat, ez a munkahelyi értekezleteken való részvételek mellett a barátokkal vagy családdal való kapcsolattartás során is abszolút kapóra jött. Egyes esetekben nem is a webkamera hiánya jelentette a gondot, hanem annak gyenge kép- és hangminősége, vagy épp fura szögben állása bosszantotta a felhasználókat.

Sokan akkor is a mobiljuk webkameraként való használata mellett döntöttek, ha rendelkezésükre állt egy igaziForrás: Origo

Mishaal Rahman fejlesztő legújabb felfedezése szerint az Android nyílt forráskódú tárolójában most feltűnt egy korai stádiumban lévő funkció, a segítségével az Android 14 rendszerű mobilok gyárilag képessé válhatnak USB-kábelen keresztül webkameraként viselkedni. A tervezett implementáció részletei még nem világosak, egyelőre csak a funkció műszaki alapjaival kapcsolatos kódok kerültek nyilvánosságra.

A Mac számítógéppel és iPhone mobillal rendelkezők már jó ideje használhatják bármiféle plusz segédprogram nélkül webkameraként a telefonjaikat, azonban Androidon jelenleg mindenképp extra appot kell telepíteni ennek a megvalósításához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!