Két hónapja nincs Radeon meghajtószoftver

amd radeon rx 6700 xt videokártya
AMD Radeon RX 6700 XT
Vágólapra másolva!
Csak a legújabb Radeon RX 7000 grafikus vezérlőkhöz érkezett driverfrissítés.
Vágólapra másolva!

Alaposan felforgatta az AMD szoftveres támogatását az RDNA3 architektúrát használó Radeon RX 7900 videókártyák piacra dobása, így rendkívül szokatlan módon a vállalat utoljára december elsején volt képes meghajtószoftvereket kiadni a Radeon RX 6000 és régebbi termékeihez, az időközben érkezett négy driverfrissítést csak a vadiúj termékek tulajdonosai telepíthették.

Hamarosan újból érkeznek majd driverek a Radeon RX 6000 és régebbi kártyákhoz Forrás: AMD

A Radeon kártyákkal rendelkező felhasználók többsége számára nincs gyakorlati jelentősége a helyzetnek, azonban egyes gamerek most már morogni kezdtek a törődés hiánya miatt, elsősorban az újonnan megjelenő játékokhoz készült teljesítménybeli optimalizációk elmaradásától tartanak.

A helyzetre reagált Frank Azor a napokban, az AMD gamereknek szánt termékeinek fejlesztését felügyelő szakember szerint pánikra semmi ok, nem lettek hirtelen elfelejtve az előző generációs Radeonok, várhatóan február közepe táján jelenik meg hozzájuk a következő driverfrissítés.

Ezt követően jó eséllyel visszakerül a szoftveres támogatás a megszokott mederbe, mindegyik Radeon egy csomagban és szimultán kapja majd meg a legújabb grafikus meghajtószoftvert.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!