Legyőzhetik az androidos mobilok az iPhone-okat

Snapdragon 8 Gen 2 chip
Vágólapra másolva!
Visszahódíthatja a teljesítménybeli trónt a következő Snapdragon csúcslapka.
Vágólapra másolva!

Az aktuális iPhone-ok már generációk óta rendre gyorsabban dolgoznak az éppen legújabb Qualcomm Snapdragon csúcslapkát használó androidos riválisaiknál, miután az Apple mérnökei kisebb csodát az asztalra letéve pár év alatt eljutottak odáig a házon belüli rendszerlapkáikkal, hogy üzemidő és teljesítmény tekintetében is legyűrték a több évtizedes tapasztalattal rendelkező vállalat termékeit.

Idén végre elégtételt vehetnek a Qualcomm mérnökei az almás kollégákon, bár a fogyasztók számára csekély gyakorlati jelentősége van a titánok számháborújának Forrás: Qualcomm

Friss információk alapján érhet a revans, az idén ősszel bemutatkozó és 2024-es csúcsmobilokat hajtó Snapdragon 8 Gen3 modellel a Qualcomm visszaveheti a vezetést a chipek harcában. A GeekBench alapján a rendszerlapka legújabb mérnöki mintapéldányában lévő processzor 1930 és 6236 pontokat kapott az egyszálas és többszálas teszteken, ezzel kényelmesen lepipálva az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max mobilokban dolgozó Apple A16 Bionic chipet, ez 1874 / 5384 pontokat képes felmutatni.

A forrás szerint a jelentős teljesítménynövekedés ellenére a következő Snapdragon körülbelül 20%-kal kevesebbet fogyaszt a legújabb androidos csúcsmobilokban éppen debütáló elődjénél.

Az Apple idei csúcsmobiljai ugyan már a következő A17 Bionic chippel jöhetnek majd, azonban ebben a generációban a mérnökök a teljesítmény növelése helyett elvileg az akkus üzemidő javítására fókuszáltak, így kiderül majd, hogy tényleg sikerül-e idén összehoznia a trónbitorlást a Qualcommnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!