Minden második iPad elavult szoftvert futtat

apple ipad 10 tablet táblagép
Az iPad 10 is búcsút intett a Lightning csatlakozónak
Vágólapra másolva!
Az iPhone esetében is enyhén várakozáson alulinak mondható az iOS 16 elterjedtsége.
Vágólapra másolva!

Információkkal szolgált az éppen aktuális iOS 16 és iPadOS 16 elterjedtségéről az Apple, a február 14-én az App Store-ral kommunikált eszközök alapján összeállított adatok kissé vegyesnek titulálhatóak. A pozitívummal kezdve az összes aktív használatban lévő iPhone 72%-án fut a legújabb iOS 16, míg a legutóbbi négy évben kiadott készülékekre szűkítve 81% az arány. Mindkettő jónak mondható, bár könnyen lehetnének magasabbak az értékek.

A vevők fele nem tartja fontosnak az ipad naprakészen tartását Forrás: Apple

A táblagépek esetében viszont meghökkentő adatok jöttek: az aktívan használt iPadek csak 50%-án fut az iPadOS 16, míg az elmúlt négy évben piacra került tabletek esetében csupán egy hajszállal jobb 53% az arány. Az iPadek természetesen értesítenek a frissítések elérhetővé válásáról, de a jelek szerint az ügyfelek közel felét egyszerűen nem érdekli, hogy nem a legújabb operációs rendszer fut a táblagépén.

Az éppen legújabb iOS és iPadOS piaci részesedései fantasztikusak az Android 13-éhoz képest, de furcsának mondható, hogy különösen az újabb eszközökre milyen sokan nem installálják azokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!