Így kell gyorsan füleket bezárni a böngészőkben

számítógépezés, számítógép, asztali számítógép, pc, illusztráció, nő, kéz, egér, billentyűzet
Vágólapra másolva!
Egy sokak számára ismeretlen egérgomb használata a legjobb megoldás.
Vágólapra másolva!

A Chrome forráskódtárolójában lévő fejleményeket folyamatosan követő Leopeva64 twitterezőnek hála a napokban némi figyelmet kapott, hogy a jövőben a Google böngészőjében potenciálisan a rájuk való dupla kattintással is bezárhatóvá válhatnak a fülek.

Nem szükséges óvatosan célozgatni a széleiken lévő X-ekre, a középső gombbal sokkal gyorsabban bezárhatóak a fülek Forrás: Shutterstock

Mostanra kiderült, hogy ez nem fog megvalósulni, mivel a funkció implementálására beküldött kódot felülvizsgált illetékes szerint ez egyrészt elütne a Chrome megszokott kezelési logikájától (a böngésző semmilyen interakció megvalósítására sem használ dupla kattintást), másrészt pedig már így is sokféle módon bezárhatóak a fülek, nem csak a jobb szélükön lévő X-ek állnak rendelkezésre.

Mindkettő jogos észrevétel, még ha a beküldőnek nem is esett jól a munkájának elutasítása. Viszont jó hír is van: az összes népszerű böngészőben emberemlékezet óta elérhető egy a most javasolthoz nagyon hasonló fülbezárási mód, az egérgörgő alatt lapuló középső egérgombbal a fülekre kattintva is el lehet búcsúzni a szükségtelen weblapoktól.

Ha ez valamiért nem lenne kényelmes, akkor a CTRL+W kombináció is használható a fülek bezárására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!