Jelentős arcátlanságot tesztel a Microsoft

facepalm
Vágólapra másolva!
Tudja jól, hogy a többség csak más böngészők letöltésére használja az Edge-et.
Vágólapra másolva!

A Microsoft számítógépes böngészői már 1998 óta gyárilag jelen vannak a Windowsokban, azonban csak néhány éven keresztül voltak igazán népszerűek és dominánsak. Az alternatív megoldások sikere miatt az Internet Explorer és a Microsoft Edge leginkább arról híresek, hogy a windowsos számítógépek beállítása során ezekkel a böngészőkkel szokás letölteni a ténylegesen használni kívánt böngészőt, ezen túlmenően más érdemi hasznukat ritkán veszik a felhasználók.

A Chrome letöltési oldalán hirdeti magát a Microsoft Edge legújabb fejlesztői verziója Forrás: Neowin

A Microsoft természetesen tisztában van a helyzettel, így az Edge fejlesztői változatában tesztelni kezdett két hirdetést, amelyek a Google Chrome letöltésekor jelennek meg. A Chrome letöltési oldalát betöltve először csak egy szolidabb hirdetés bukkan fel, ám a rivális böngésző telepítőkészletének tényleges letöltésekor bejövő köszönőlapra már egy gigászi reklámot tesz a Microsoft.

Az eltéveszthetetlen hirdetés arról informálja a felhasználókat, hogy a Microsoft Edge böngésző a Chrome-mal azonos technológiát használ, továbbá „a Microsoft hozzáadott bizalmával" is rendelkezik, jelentsen ez bármit is. Alatta található egy kék színű „Böngésszen biztonságosan most" gomb.

A böngészők erőszakos reklámozása nem újdonság, a Google régóta a Chrome használatára buzdító hirdetéseket jelenít meg a saját webhelyein. Viszont érdemi különbség a Microsoft és a Google megoldásai között, hogy a Chrome nem reklámozza magát más cégek webhelyeibe önhatalmúlag beszúrt reklámokkal, ez a módszer a jó ízlés határának átlépésén túl már potenciálisan jogi kérdéseket is felvethet.

Csak a hirdetési csalásban utazó kártevőkre jellemző, hogy saját reklámokat szúrogatnak mások webhelyeibe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!