Elérhető itthon a családi és baráti Xbox Game Pass

xbox gamepad kontroller videojáték gaming
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Öten kaphatnak töredékárú hozzáférést a mindent tartalmazó Ultimate csomaghoz.
Vágólapra másolva!

Rengeteg számítógépen és Xboxon játszó hazai játékos számára szolgált jó hírrel a Microsoft, kedden újabb hat országban, köztük Magyarországon is elérhetővé vált az Xbox Game Pass Barátok és Család névre hallgató előfizetés.

Jelentős gamer rezsicsökkentést tesz lehetővé az új előfizetés Forrás: Olya Adamovich / Pixabay

A havidíjat kifizető felhasználó négy további személyt vonhat be a kedvezményezettek körébe, mind az öten teljes hozzáférést kapnak az Xbox Game Pass Ultimate-hez, azaz letölthetik PC és Xbox gépekre a játékbérlőben lévő termékeket, továbbá az xCloud felhős játékfuttatás is a rendelkezésükre áll.

Az Xbox Game Pass Barátok és Család előfizetés havidíja 8390 forint, így minden szék megtelése esetén fejenként 1678 forintra jön ki az Xbox Game Pass Ultimate-hez való hozzáférés költsége. Kontextusként az egyfelhasználós Xbox Game Pass Ultimate havi 4190 forintba kerül, azaz már háromfős előfizetői csoporttal is jelentős megtakarítás érhető el ahhoz képest, mintha mindenki külön fizetne elő a szolgáltatásra.

„Az összes Xbox Game Pass Ultimate juttatást megoszthatja akár 4 családtagjával és ismerősével – egy „elsődleges fióktulajdonossal" (aki az előfizetési díjakért felelős) és négy „csoporttaggal" – több száz játék közös használatához. Minden tagnak személyre szabott élményben lesz része, minden fiók saját játékelőzményekkel, eredményekkel, becenévvel, mentésekkel és beépített beállításokkal rendelkezik. Játsszon egyszerre konzolon, PC-n és felhőben (ahol elérhető). Tagok Ultimate tagsághoz való hozzáadásához és eltávolításához lépjen közvetlenül az account.microsoft.com oldalra, és kövesse az ott található egyszerű utasításokat" – áll a hivatalos leírásban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!