Kinyúlik felfelé a Lenovo laptopjának kijelzője

lenovo rollable laptop
Kinyitott állapotban olyan plusz hárommal 15,3 hüvelykessé válik a Lenovo Rollable Laptop kijelzője
Vágólapra másolva!
Gombnyomásra növelhető a rendelkezésre álló kijelzőterület.
Vágólapra másolva!

A tulajdonában lévő Motorolát követően a Lenovo is bemutatott egy feltekerhető kijelzőt használó koncepcióterméket a Mobile World Congress-en. Az egyelőre csak Rollable Laptop néven emlegetett eszköz első pillantásra egy átlagos üzleti laptopnak tűnik, 12,7 hüvelykes és 4:3 képarányú kijelzővel.

A varázslat az oldalán lévő gomb megnyomására történik, kis motorok elkezdik kitolni a laptop alsó részéből a kijelző maradékát, a nagyjából 10 másodperces folyamat végére már 15,3 hüvelykes és 8:9 képarányú megjelenítő áll a felhasználó rendelkezésére. Behúzott módban 2024×1604 pixel, meg kitolt módban 2024×2368 pixel a felbontás.

A termék egyelőre nem áll készen a tömeggyártásra, a Lenovo nem volt hajlandó tájékoztatást adni a prototípus laptop súlyáról, a kitolások és visszahúzások terén pedig 20-30 ezer közti értéket szeretne látni a mechanika élettartamaként, azaz egyelőre csak célértékről tud beszámolni.

További érdekes kérdés, hogy a felfelé kicsúszó megjelenítő kinek mennyire praktikus, a vevők többsége jó eséllyel inkább az oldalirányban kiszélesedő kijelzőben lát fantáziát, bár például a nap nagy részében táblázatkezelést végzők számára jobb lehet a magasítható panel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!