1 milliárd euróból bővíti európai központját az Apple

Tim Cook
Vágólapra másolva!
Kifejezetten a kutatás-fejlesztés erősítése a cél.
Vágólapra másolva!

Az Apple bejelentette, hogy további 1 milliárd forintból valósít meg új beruházást Németországban, mégpedig Münchenben. Itt egyébként már van egy létező kutatás-fejlesztési központja a vállalatnak, tehát ennek a bővítését tűzték ki célul.

Az Apple már meglévő központjában közel kétezer mérnök dolgozik, a bővítéssel pedig további ezer munkalehetőség nyílik meg.

A nagyvállalat számít nem csak a német, hanem egész Európában érkező mérnökökre és szakemberekre. Ezen kívül tovább erősítik az együttműködést a Müncheni Műszaki Egyetemmel (TUM). A kiváló mérnökképzéséről híres felsőoktatási intézményből már most is igyekszik minél hamarabb magához csábítani a hallgatókat az Apple.

Forrás: 9to5Mac

A németországi központ elsősorban az Apple saját tervezésű processzorainak különböző részegységein dolgozik, de fontos szerepet kapnak majd az 5G-hez kapcsolódó fejlesztések is. Úgy tudni, hogy a külsős partnerektől származó 5G-s modemek helyett az Apple egy sajátot szeretne fejleszteni, ezzel viszont eddig lemaradásban voltak.