Eltüntetné a Messengert a Facebook

messenger app
Muszáj lesz letölteni a Messengert
Vágólapra másolva!
Az üzenetküldés visszakerülhet a központi Facebook-alkalmazásba.
Vágólapra másolva!

Még kilenc évvel ezelőtt, 2014-ben döntött úgy a Facebook, hogy külön alkalmazásba szervezi ki az üzenetküldésre szolgáló Messengert. Ennek több oka is volt, de elsősorban az, hogy akkoriban számos más hasonló szolgáltatás kezdett kinőni, és a Facebook célnak tekintette, hogy ezen a területen is minél dominánsabb lehessen.

Azóta persze sok minden változott, és a Facebooknak (illetve most már anyacégének, a Metának) van egy másik csevegős szolgáltatása, a WhatsApp, miközben a Facebook és a Messenger szétválasztása talán már több problémát okoz, mint amennyi haszna van.

Most a Meta egy blogbejegyzésben arról írt, hogy már szűk körben tesztelik annak lehetőségét, hogy a Messengert visszaköltöztessék a fő Facebook-alkalmazásba.

A vállalat szerint ennek az elsődleges oka, hogy így egyszerűbbé válik a kapcsolatteremtés és a tartalmak megosztása. Mindez különösen azért fontos, mert a Facebook egyik új versenytársában, a TikTokban egyszerűbb továbbküldeni üzenetben a látott tartalmakat, a Metától pedig már egy ideje megszoktuk, hogy innováció helyett leginkább a konkurenseket másolja.

Forrás: AFP

Alapvetően a Meta célja, hogy a Facebookot frissen tartsa, és ne csak barátok és a család közti kapcsolattartásra használják az emberek, hanem új tartalmak felfedezésére. Ennek következtében változik majd az is, hogy a hírfolyamunkban mi jelenik meg: egyre kevésbé az ismerősök által megosztott tartalmak, és egyre több másoktól származó tartalom.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor történhet meg a nagyközönség számára is a Messenger beolvasztása a Facebook-alkalmazásba.