Új divat küszöbén a gamer számítógépek

Asus tuf gaming b760m-btf wifi d4 alaplap
Alapvetően microATX szabványú az Asus TUF Gaming B760M-BTF WiFi D4, de az előlapjáról a hátlapjára került csatlakozók miatt nem kompatibilis a jelenlegi számítógépházakkal
Vágólapra másolva!
Esztétikai okból az alaplapok hátuljára költözhetnek a kábelek csatlakozói.
Vágólapra másolva!

A gamer számítógépüket kicicomázni szeretők egyik folyamatos bosszúságát a kábelrendezés jelenti, hiszen a gombok, portok, visszajelző fények, tápkábelek, meghajtók, hűtőventilátorok bekötésére való csatlakozók mindig is az alaplapok látható oldalán kaptak helyet, így nem lehet elrejteni a zsinórokat.

Alapvetően microATX szabványú az Asus TUF Gaming B760M-BTF WiFi D4, de az előlapjáról a hátlapjára került csatlakozók miatt nem kompatibilis a jelenlegi számítógépházakkal Forrás: Asus

Az Asus most bejelentette az első olyan alaplapját, ahol ezek a csatlakozók már kivétel nélkül a hátlapon találhatóak, így a TUF Gaming B760M-BTF WiFi D4 modellt vásárlók olyan konfigurációkat tudnak majd építeni, amelyek üveg oldallapján benézve akár egyetlen kábel sem látszik majd.

A koncepció egyelőre elméleti, hiszen a jelenleg számítógépházak nem kompatibilisek a hátoldali csatlakozós alaplapokkal. Az ötlet iránt a Gigabyte és az MSI is érdeklődik, így esély van rá, hogy trenddé válhatnak a hátlapi csatlakozók.

Minden kábel elrejthető lehet az alaplap háta mögé Forrás: Asus

Maga az Asus TUF Gaming B760M-BTF WiFi D4 egy tipikus középkategóriás gamer alaplap, a nevéből sejthetően Intel B760 chipsettel és LGA-1700 tokozással rendelkezik, két M.2 SSD fogadására képes, PCI Express 5.0 x16 foglalatot, Wi-Fi 6 hálózati vezérlőt, továbbá 2,5 Gbps Ethernet portot kínál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!