Windowst crackelt a Microsoft ügyfélszolgálata?

anya home office
Vágólapra másolva!
Nem működött a jogtisztán vett licenckulcs, de megoldották az ügyfél gondját.
Vágólapra másolva!

Egykoron a Microsoft ugyan csekély sikerrel, de küzdött a Windows illegális használata ellen, műszaki megoldásokkal próbálta elejét venni a kalózkodásának. Elméleti síkon ez a mai napig így van, azonban gyakorlati síkon a Windows 10 óta csak az nem warezolja az operációs rendszereit, aki nem szeretné: a mai napig vissza lehet élni a Windows 7-es és Windows 8.1-es ingyenes frissítési ajánlattal, akár a régi termékek fillérekért beszerezett licenckulcsaival is aktiválható a Windows 10 és a Windows 11.

Mindezek után talán nem is túlságosan hajmeresztő történettel állt elő egy dél-afrikai programozó, állítása szerint nem tudta aktiválni a Microsoft Áruházban 200 dollárért vett termékkulccsal a Windows 10 Pro rendszerét, így a cég ügyfélszolgálatához fordult. Első körben az ügyfélszolgálatos nem tudott segíteni rajta, ám később a kollégája távoli asztali kapcsolattal bejelentkezett a számítógépére, majd a szemei előtt lefuttatott egy illegális aktivátort, ami megoldotta a problémát.

Az ügyfél érdekességből felvette a kapcsolatot az aktivátor letöltésére használt webhelyet működtető személlyel a Discordon, hogy tényleg illegális crackről van szó. A helyzetet nem csak megerősítette a chatpartnere, de állítása szerint ez már a második olyan beszámoló, hogy a Microsoft ügyfélszolgálata használta az eszközt a Windows aktiválására.

Hírünk írásáig a Microsoft nem kommentálta a beszámolót, de jó esély van rá, hogy nem hivatalosan elfogadott problémamegoldási módszerről van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!