Elérhető és magyarul is beszél a Microsoft chatbotja

microsoft bing chatgpt chatbot
A normál keresőben és egy új Chat fülön is elérhető lesz a Bing chatbotja
Vágólapra másolva!
A Microsoft beépítette a keresőjébe a mesterségesintelligencia-alapú chatbotot, amit eddig leginkább ChatGPT néven ismert mindenki.
Vágólapra másolva!

Általánosan elérhetővé vált a Bing kereső az elmúlt hetekben óriási nyilvánosságot kapott chatbotja, ráadásul magyar nyelven is tud, így végre bárki könnyedén próbát tehet a Microsoft és a Google által is az internetes keresés jövőbeli alappillérének tartott technológiával.

A gyorsan nyilvánvalóvá váló limitációi ellenére lenyűgöző a ChatGPT-4 technológiát használó Bing chatbot Forrás: Origo

A kipróbálásához csak be kell jelentkezni a Bing nyitóoldalán egy Microsoft-fiókkal, majd a lap tetején lévő Csevegés fület választva kezdődhet is a géppel való diskurzus. A felhasználók kreatív, kiegyensúlyozott, továbbá precíz válaszbeli stílusok közül választhatnak, csevegésenként egyelőre 15-re van korlátozva az elküldhető üzenetek száma, a jövőben emelkedni fog az érték.

A chatbot magyar lokalizációja meglepően jónak tűnik, gyors tesztünk alapján nyelvtanilag és logikailag helyes mondatokat képes írni, ami nagy meglepetés a nyelvünk komplexitását figyelembe véve. További érdekesség, hogy képes terelni a diskurzust, elgondolkodtató kérdésekkel viszi tovább a beszélgetést, ezzel olyan benyomást keltve, mintha értelmes személlyel zajlana a chatelés.

Ez természetesen csak illúzió, továbbá tényekre vonatkozó kérdések feltétele esetén nem szabad utánajárás nélkül elfogadni a válaszait, adott esetben nem tart sokáig, hogy csúnyán keverni kezdje a szezont a fazonnal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!