Komoly tűzerőt ígér a majdnem csúcs Snapdragon

Snapdragon chip
Vágólapra másolva!
Még márciusban jöhetnek a chippel szerelt, megfizethetőbb erőmű mobilok.
Vágólapra másolva!

Meglepően csekély sikert aratott tavaly a Qualcomm felső-középkategóriás okostelefonokba szánt Snapdragon 7+ Gen 1 rendszerlapkája, a mobilgyártók feltehetően ár-érték aránnyal kapcsolatos megfontolásból inkább alternatív megoldásokkal szerelték a 400-600 dollár (nettó 150-220 ezer forint) árkategóriába szánt készülékeiket.

A Snapdragon név sem garancia a sikerre, a Qualcomm kénytelen volt óriási mértékben növelni a teljesítményt, hogy a Snapdragon 7+ Gen 2 ne jusson az elődjének sorsára Forrás: Qualcomm

A vállalat nem adta fel a harcot, a rosszul szerepelt chipjének héten bemutatott utódja óriási előrelépésnek ígérkezik, így a reményei szerint népszerűvé válik majd a megfizethető prémium árkategóriában. A Snapdragon 7+ Gen 2 a processzorteljesítmény terén 50% előrelépést hoz, míg az Adreno grafikus vezérlőjének sebességét megduplázták a mérnökök, miközben azonos órajeleket feltételezve a komplett rendszerlapka 13%-kal kevesebb energiát fogyaszt.

A Snapdragon 7+ Gen 2 további komolyabb érdekességei, hogy támogatja a 200 MP-es kamerákat, 4K HDR-es videókat szimultán két kamera képe alapján is képes összeállítani, továbbá elérhető a dupla SIM-es készülékeken a 4G és az 5G hálózatokhoz való szimultán csatlakozás. A rendszerlapka Sub-6 és mmWave frekvenciákon egyaránt támogatja az 5G-s kommunikációt, továbbá a legújabb Wi-Fi 6e szabványt is ismeri.

A Qualcomm szerint a Redmi és Realme még márciusban bejelentik az új Snapdragont használó mobiljaikat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!