Nagy bajban van az Amazon

Jeff Bezos, Amazon, Blue Origin
Amazon and Blue Origin founder Jeff Bezos provides the keynote address at the Air Force Association's Annual Air, Space & Cyber Conference in Oxen Hill, MD, on September 19, 2018. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Amazon januárban már kirúgta 18000 dolgozóját, de most újabb óriási leépítést tervez.
Vágólapra másolva!

2023 legelején az eddigi fennállásának legnagyobb tömeges leépítését jelentette be az Amazon. Ekkor költségcsökkentésre hivatkozva 18 ezer munkahelyet szüntettek meg. A világ legnagyobb online kiskereskedője a következő hónapokban újabb 9000 ezer fő leépítését tervezi, mellyel 27 ezerre bővül majd az elbocsátott dolgozók száma. Andy Jassy, az Amazon vezérigazgatója a cég honlapján közzétett nyilatkozatában a bizonytalan gazdasági helyzetre hivatkozott.

Az Amazon alapítója, Jeff Bezos Forrás: AFP/Jim Watson

A nyilatkozat nem részletezi, hogy mely országokban veszítik el a dolgozók az állásukat, de minden bizonnyal Európát is érinteni fogja a leépítés.

Az elmúlt bő fél évben több technológiai nagyvállalat is tömeges leépítéseket jelentett be, többek közt a Microsoft, a Twitter, valamint a Facebook is. Utóbbi nagyvállalat karácsony előtt 11 ezer főt küldött el, majd márciusban újabb 10 ezer munkahely megszüntetését jelentette be.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!