Elég beszkennelni a tenyerünket, már jön is a kávé

Amazon tenyérleolvasó
Vágólapra másolva!
200 helyszínen épített ki érintésmentes technológiát az Amazon: egy kávézóban például a tenyér leolvasásával lehet fizetni.
Vágólapra másolva!

Az Amazon tenyérleolvasó, pénztármentes fizetési technológiája már több mint 200 helyszínen van telepítve, nem csak az Amazon üzleteiben. Egyre több helyen teszik ugyanis elérhetővé az USA-ban és Nagy-Britanniában.

Az egyik új partnerük a Panera Bread amerikai kávézólánc: itt is elég a tenyerünket beszkennelni, úgy lehet fizetni a kávéért. Először két üzletben, később 10-20-ban lesz erre lehetőség.

Amazon tenyérleolvasó Forrás: QSR

Bár konkrét számokat és összegeket az Amazon nem közöl, de az üzleti modell lényege a szoftver és az eszközök szolgáltatásként való értékesítése. Erre a jelentések szerint egyre nagyobb az igény, stadionokban és egyetemeken is telepítettek már ilyen rendszert.

Az Amazon bár minden téren menetel, azért a történések az óriásra is hatnak. Most újabb 9000 főt rúgnak ki, így már 27 000 dolgozótól válnak meg november óta, és nem kizárt, hogy lesz még újabb kör, részben a világjárvány alatti toborzási hullám eredményeként.