Befejezhetik a szemkisütést az androidos mobilok

Phone in Bed Smart Phone Bedtime Text Messaging Women Females Lying Down Reading Looking Technology People Night Bedroom Mobile Phone Bed Social Networking
Young woman with phone on bed.
Vágólapra másolva!
Sötétben szinte fizikai fájdalmat okozhatnak a kijelzőjük felébresztésekor.
Vágólapra másolva!

Az androidos okostelefonok a kezdetek óta küzdenek egy rendkívül bosszantó gonddal, a kijelzőjük fényerejének automatikus beállítása mindig csak a panel felébresztése után történik meg. Ez fájdalmas élményekhez vezethet, például éjszakai felkelés esetén a mobilok elvakíthatják a tulajdonosaikat, a kijelzőre nem ránézve érdemes megnyomni a bekapcsológombot.

Jó ébresztőnek bizonyulhat, mikor az éjszakai felkeléskor kisüti a mobilozó szemeit a kijelző magas fényereje Forrás: Getty Images/Vasileios Economou/Becon

Mishaal Rahman fejlesztő az ősz környékén elkészülő Android 14 forráskódjában felfedezte, hogy a Google végre meg kívánja oldani az ősi problémát: a rendszer a kijelző tényleges aktiválása előtt lekéri a környezeti fényerőt érzékelő szenzor adatait és beállítja a panel kezdeti fényerejét, ezzel elejét véve az elvakítós incidenseknek.

Ilyen egyszerű megoldani a problémát, éppen ezért is elképesztő, hogy másfél évtizedet kellett várni a funció implementálására.

Persze inkább később, mint soha.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!