Ennyi könyvjelzőt tud szinkronizálni a Chrome

thinking woman with question mark Next Fashion Eyesight Portrait Girls Women Females Forecasting Inspiration Cute Young Adult Adult Teenager Asking Looking Thinking Moving Up Question Mark The Way Forward Backgrounds Caucasian Ethnicity One Person Make-up
thinking woman with question mark on gray wall background
Vágólapra másolva!
Vannak olyanok, akik ténylegesen átlépték a felfoghatatlan mennyiséget.
Vágólapra másolva!

Március második felében a felhasználók döntő többsége számára teljesen irreleváns változtatást hajtottak végre a Chrome fejlesztői, maximalizálták a Google-fiókokkal szinkronizálható könyvjelzők számát. Erre egy redditező hívta fel a figyelmet, miután a böngészője a túl sok mentett könyvjelzőre hivatkozva úgy egy hete megtagadja azok szinkronizálását a fiókjával.

Nem világos, hogy miféle tényleges hasznuk származik az érintetteknek a fél internet könyvjelzőként való mentéséből Forrás: Getty Images/iStockphoto/SIphotography

Az üggyel kapcsolatban sikerült mostanra előásni egy tavaly nyári hibajegyet a Chromium motor hibakövetőjében, amelyből kiderült, hogy a mobilos Chrome esetében 20 ezerre, míg a számítógépes változat esetében 100 ezerre lett limitálva a szinkronizálható könyvjelzők száma.

A riport szerint erre azért volt szükség, mert a beteges mennyiségű könyvjelzővel rendelkezők teljesítménybeli gondokról és átmeneti lefagyásokról panaszkodtak, mikor a Chrome szinkronizálni kezdte az adatokat. Ez teljesen érthető, a fejlesztők annak idején abban sem voltak biztosak, hogy maguk a felhasználók mentettek ennyi könyvjelzőt, vagy valamiféle ritka bug áll a helyzet hátterében, ami miatt őrült mennyiségben duplikálódnak a mentett könyvjelzők.

Mint kiderült, egyesek tényleg képesek százezernél is több könyvjelzőt menteni a böngészőjükbe, most pedig kénytelenek lesznek szanálásba kezdeni, ha továbbra is használni kívánják a Chrome szinkronizációs funkcióját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!