Az Ubisoft sem vesz részt az E3 2023-on

assassins creed valhalla videojáték ubisoft
Assassin's Creed: Valhalla
Vágólapra másolva!
Újabb fontos kiadót veszített el a menthetetlennek tűnő rendezvény.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a körülbelül két évtizeden át a videójátékos világ messze legfontosabb kiállításaként számon tartott Electronic Entertainment Expo lassú halála. Az Ubisoft megerősítette, hogy az eredeti terveivel ellentétben mégsem vesz részt a 2023. június 13–16. között megrendezésre kerülő rendezvényen, helyette június 12-én Los Angelesben tart majd egy Ubisoft Forward Live eseményt.

Assassin's Creed: Valhalla Forrás: Ubisoft

Ezzel újabb kritikus kiállítót veszített el az E3, mostanra a Nintendo és a Microsoft is megerősítették, hogy nem lesznek jelen, bár az utóbbi cserébe június 11-én tart majd egy Xbox Games Showcase műsort, továbbá egy különálló prezentációt a Starfield kapcsán. A Sony még nem nyilatkozott az idei E3 ügyében, de a vállalat már 2019 óta nem vesz részt a kiállításon, ami jó eséllyel idén sem fog változni.

Az E3 lassú haldoklásának legfőbb okát az internet elterjedése jelenti, a nagy kiállítók manapság bármely számukra alkalmas időpontban tarthatnak prezentációkat a termékeik bejelentésére és demonstrálására. Az E3 időzítése által okozott kötöttség teljesen felesleges nyűggé vált számukra, plusz a saját műsorok rendezésével megspórolhatják a kiállításon való jelenlét tetemes költségének egy részét is.

Nincs már szükségük az E3-ra, hogy elérjék a közönségüket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!