Esni fog a számítógépes memóriamodulok ára

g.skill trident z rgb ddr4 rendszermemória ram dram
G.SKILL Trident Z RGB Series DDR4 rendszermemória
Vágólapra másolva!
Jelenleg is kifejezetten kedvező áron vásárolhatóak a termékek.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a memórialapkák gyártóinak küzdelme a váratlanul alacsonynak bizonyult kereslettel, az óriási raktárkészleteiktől való megszabadulása érdekében folyamatos és jelentős árvágásokra kényszerülnek. Ez elsőként az SSD-k piacán okozott kellemes meglepetést a vevők számára, jelenleg már picivel tízezer forint felett is vásárolható a többség számára elég 500 GB körüli háttértár, a közeljövőben pedig a PC-s memóriamodulok piacán tapasztalhatnak számottevő árcsökkenést a vásárlók, noha ezek a termékek már jelenleg is kedvező áron kaphatóak.

G.SKILL Trident Z RGB Series DDR4 rendszermemória Forrás: G.SKILL

A TrendForce adatai szerint az idei első negyedévben a DDR4 modulokon használatos chipek eladási ára 15-20 százalékkal, míg a DDR5 termékeken lévőké 18-23%-kal csökkent, a második negyedévre ilyen sorrendben további 8-13% és 10-15% árcsökkenéseket jósol a vállalat. Természetesen a boltokban kapható memóriamodulok árának csak egy részét teszik ki a rajtuk lévő chipek, de így is látványos árcsökkenés van kilátásban.

A jelenség a mobileszközökben és videókártyákon használt memórialapkákat is érinti, ilyen sorrendben 13-18% és 18-23% csökkenés történhetett az árukban az első negyedév során, a második negyedévben pedig mindkettő esetében további 10-15% esésre számít a TrendForce.

A TrendForce adatai szerint óriásit csökkentek az első negyedévben a DRAM chipek árai, a második negyedévben pedig további jelentős esés várható Forrás: TrendForce

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!