Máris lecserélik a Google Bard chatbot agyát

Antitrust, Commercial and Administrative Law Subcommittee hearing, négy nagy techvállalat (Facebook, Google, Amazon és Apple) kongresszusi meghallgatása
Google CEO Sundar Pichai testifies before the House Judiciary Subcommittee on Antitrust, Commercial and Administrative Law hearing on "Online Platforms and Market Power" in the Rayburn House office Building on Capitol Hill in Washington, DC on July 29, 2020. (Photo by MANDEL NGAN / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Napokon belül új nyelvi modellre állítják át, egyik pillanatról a másikra nagyot fejlődhet.
Vágólapra másolva!

Röviddel a Microsoft Bing keresőbe integrált chatbot általános elérhetővé válását követően a Google is elindította a rivális Bard nyilvános tesztjét, azonban jelenleg csak angol nyelven és pár országban próbálgathatják az érdeklődők. A Bingben lévőhöz képest a termék nem váltott ki szenzációt, a tesztek alapján feltűnően kevesebb információval rendelkezik és rosszabb válaszokat generál a kérdésekre.

Sundar Pichai 2020-ban az amerikai kongresszus meghallgatásán Forrás: AFP/Mandel Ngan

A Google vezérigazgatója a The New York Times podcastjában elárulta, hogy napokon belül várhatóan látványosan javulni fog a Bard teljesítménye, a jelenlegi LaMDA-alapúról átállítják a sokkal nagyobb adatbázissal tanított PaLM nyelvi modellre, gyakorlatilag lecserélik az agyát.

A jelenlegi rendszert 137 milliárd, míg az újat már 540 milliárd paraméter alapján tanították.

Sundar Pichai szerint a LaMDA kezdeti használata jó kiindulási alap volt a Bard számára, hiszen a kisebb számítási igénye miatt sokkal többen kaphattak lehetőséget a tesztelésére, hogy kritikákkal és megfigyelésekkel szolgálhassanak, ezek felhasználhatóak az újabb modellek fejlesztése és tanítása során.

A Google vezetője némi meglepetésre megerősítette, hogy támogatja a mesterséges intelligenciás rendszerek fejlesztésének és üzemeltetésének törvényi szabályozását, túlságosan fontosnak tartja a területet ahhoz, hogy bárki szabadon azt tehessen a technológiával, amit szeretne.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!