Olcsóbbá válik az Xbox Series tárhelybővítése

western digital wd xbox series ssd bővítőkártya háttértár
Hamarosan a Western Digital is árul majd belső tárhely bővítésére alkalmas SSD kártyát az Xbox Series gépekhez
Vágólapra másolva!
A Western Digital is kínálni fog a konzolok tárhelyének növelésére való kártyát.
Vágólapra másolva!

Eltérő utat választott a jelenlegi generációs játékkonzolok belső tárhelyének bővítése terén a Sony és a Microsoft. A PlayStation 5 szabványos M.2 számítógépes SSD-t használ, amelynek a telepítéséhez részlegesen le kell szedni a konzol burkolatát, míg az Xbox Series gépek a hátlapjukon lévő portba bedugható, teljesen egyedi formatervű SSD bővítőkártyát kaptak.

Hamarosan a Western Digital is árul majd belső tárhely bővítésére alkalmas SSD kártyát az Xbox Series gépekhez Forrás: Western Digital

A Sony megoldása kissé kényelmetlen a gamerek számára, jókora részük valószínűleg nem szeretné szerelgetni a konzolját, cserébe viszont márkafüggetlenül bármilyen SSD-t betehetnek, amely megfelel a könnyen megérthető követelményeknek. Emiatt az elmúlt időszakban jelentősen csökkent a tárhelybővítés ára, 1 TB kapacitású modell már bőven 100 dollár alatt is kapható a konzolhoz.

Az Xbox Series gépek megoldása sokkal felhasználóbarátabb, azonban eddig csak a Seagate gyártott bővítőkártyát a gépekhez. Konkurencia hiányában a vállalat egy fillérrel sem volt csökkenteni az elmúlt két évben a bővítőkártyáinak árait, a mai napig képes elkérni 220 dollárt az 1 TB-os modellért.

A Best Buy jóvoltából most kiszivárgott, hogy hamarosan a Western Digital is kínál majd bővítőkártyákat az Xbox Series gépekhez, az áruház oldalán 180 dollárért bukkant fel az 1 TB kapacitású modellje, a mostanra törölt adatlapjáról nem derült ki a forgalmazásának kezdete.

Forrás: Western Digital

A mínusz 40 dollár ellenére ez a termék is nagyon drága, de az új szereplő színre lépésével remélhetően kialakul végre némi árcsökkentő hatású piaci verseny, így idővel az Xbox Series modellek tulajdonosai is képesek lesznek racionális áron bővíteni a belső háttértárukat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!