Ingyen javítja Európában a Joy-Cont a Nintendo

nintendo switch játékkonzol videojáték gaming gamer
Nintendo Switch
Vágólapra másolva!
A béke érdekében kénytelen volt kötélnek állni a japán konzolgyártó.
Vágólapra másolva!

Kiváló hírrel szolgált a Nintendo Switch kézikonzollal rendelkezők számára az Európai Bizottság alá tartozó Fogyasztóvédelmi Együttműködési Hálózat (CPC), sikerült elérni a Nintendónál, hogy az EU területén ingyen javítsa a Switch konzoljához tartozó Joy-Con játékvezérlők driftelési hibáját.

Nintendo Switch Forrás: Lisa Fotios / Pexels

A csúszási jelenség során a gamepadeken lévő analóg karok fantom mozgásokat végeznek, például a játékos akarata nélkül mozgatják a karaktert vagy a kamerát. A CPC tájékoztatása szerint 2021 januárjáig 25 ezernél is több panasz érkezett a Joy-Con driftelésére a tagországok fogyasztóvédelmi hatóságaihoz, így az európai fogyasztóvédelmi ernyőszervezet felvette a kapcsolatot a Nintendóval, amely most önkéntesen beleegyezett a hibát produkáló kontrollerek ingyenes javításába.

Az ingyenes javítási lehetőség nincs semmilyen feltételhez kötve, elméleti síkon a Nintendo egészen addig hajlandó vállalni a driftelő Joy-Conok szerelését, amíg hivatalos formában bármilyen szervizelési szolgáltatást nyújt a játékvezérlőhöz. A javítás iránt érdeklődő európaiak a Nintendo országuknak megfelelő weboldalán találják meg a hivatalos szervizeléssel megbízott vállalat elérhetőségeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!