Több iPhone és iPad támogatása is megszűnhet idén

Apple, Iphone 8, bemutatás
Apple CEO Tim Cook speaks about the new iPhone X during a media event at Apple's new headquarters in Cupertino, California on September 12, 2017. / AFP PHOTO / Josh Edelson
Vágólapra másolva!
Állítólag hat régi modellre sem lesz már telepíthető az iOS 17 vagy iPadOS 17.
Vágólapra másolva!

Egy korábban számos alkalommal helyes információkat megosztott szivárogtató szerint idén is folytatja a régi termékeinek nyugdíjazását az Apple, a nyári WWDC 2023 fejlesztői eseményen leleplezésre kerülő iOS 17 vagy iPadOS 17 rendszerei már nem lesznek telepíthetőek a jelenleg még támogatott, legrégebbi okostelefonjaira és táblagépeire.

2017-es és korábbi eszközök támogatása szűnhet meg az iOS 17 és iPadOS 17 párossal Forrás: AFP/Josh Edelson

A szivárogtató szerint a mobilok terén az iPhone 8, az iPhone 8 Plus, továbbá az iPhone X esnek majd ki a támogatott eszközök köréből. A 2017 szeptemberében bejelentett modellekről van szó, az iPhone X-et pedig különösen ikonikussá teszi, hogy ez volt az első kijelzőbe épített szenzorszigetű és Face ID-vel szerelt telefon az Apple kínálatában.

A támogatásuk eldobása kellemetlen, már persze ha igaznak bizonyul, azonban a népszerű androidos gyártók közül egyetlen cég sem hajlandó ilyen sokáig támogatni a csúcsmobiljait, a Samsung pont most fejezte be a 2019-es Galaxy S10 széria javának frissítgetését.

Ezzel párhuzamosan állítólag az iPadOS 17 sem lesz már telepíthető az ötödik generációs iPadre (2017), továbbá a 9,7"-es iPad Pro (2016) és 12,9"-es iPad Pro (2015) modellekre, az utóbbi kettő a termékcsaládjuk első generációját alkotják.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!