Folyamatosan jelszót kérhet az iPhone

apple iphone mobilozás telefonozás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nagyon egyszerű megoldása lehet a bosszantó problémának.
Vágólapra másolva!

Nem képes leszámolni a termékeinek szoftveres hibáival az Apple. Közösségi médiás panaszok alapján a hétvégén az iPhone-ok kezdtek eddig nem látott bosszantásba, egyes felhasználóknál állandóan felbukkan az Apple-fiók jelszavát kérő ablak, a kód helyes megadása után pedig sikertelen belépésről kapnak hibaüzenetet. Egyes érintettek pánikolni kezdtek a helyzet miatt, hiszen attól tartottak, hogy hackelés történhetett, kizárhatták őket a felhasználói fiókjaikból.

Volt olyan is, aki pánikrohamot kapott a sikertelen bejelentkezéses hibaüzenettől Forrás: Karolina Grabowska / Pexels

Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy kiberbiztonsági incidensről lenne szó, a feltételezések szerint inkább az Apple internetes infrastruktúrájának háza táján lehet valamiféle üzemzavar, a panaszok zöme látszólag japán és brazil ügyfelektől futott be.

Egyes érintetteknél az iPhone újraindítása megoldotta a problémát, így a hibát tapasztalóknak ezzel érdemes próbálkozniuk. Az elkeseredettek akár az Apple-fiókjuk jelszavának megváltoztatásával is kísérletezhetnek, ám a körülmények alapján nem tűnik valószínűnek, hogy ez megszünteti majd a gondot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!