Mellbevágó szemtelenségre készülhet az Apple

apple iphone mobilozás kávé kávézás telefonozás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Plusz jutalékot kérhet az alternatív appáruházakban is megjelenő fejlesztőktől.
Vágólapra másolva!

Minden idők egyik legnagyobb jelentőségű frissítésének bizonyulhat a WWDC 2023 konferencián bemutatkozó iOS 17, az iPhone-ok következő generációs szoftverétől lehetőség nyílhat az appok és a játékok külső forrásokból való telepítésére, az Androidhoz hasonlóan a hivatalos áruházon kívülről is beszerezhetőek lehetnek a további szoftverek.

A döntő többség Androidon is csak akkor használ alternatív programboltokat, ha valamilyen oknál fogva rákényszerül Forrás: Cup of Couple / Pexels

Ezzel kapcsolatban most friss értesülésekkel állt elő a Bloombergnél dolgozó Mark Gurman. A forrásai azt állítják, hogy a versenyhatósági nyomásra implementált, az üzleti érdekeit sértő funkcióról a vállalat jó eséllyel említést sem tesz majd az iOS 17 bejelentése során, ráadásul csak EU-ban engedélyezheti, a világ összes többi táján az App Store maradhat az egyetlen szoftverbeszerzési forrás az iPhone-okon.

Végül Gurman szerint az Apple fontolgatja, hogy extra díjat vet ki az App Store-ral rivális áruházakban megjelenő fejlesztőkre.

A körülményektől függően ez a lépés anyagilag ráfizetőssé teheti a fejlesztők számára az App Store-ral rivális piactereken való megjelenést, hiszen az eladásaik oroszlánrésze jó eséllyel az Apple boltján keresztül valósul majd meg. Androidon is nagyon kevesen használnak alternatív boltokat, így extra sarc kivetése esetén jóval nagyobb lehet a fejlesztők App Store-on keresztüli bevételcsökkenése, mint amennyi pénz befolyik az alternatív boltokon keresztül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!