Másfél millió rossz appot gáncsolt el a Play Áruház

Google Pixel 6 Pro
Vágólapra másolva!
Tavaly is gigantikus mennyiségű szemét publikálását akadályozta meg a Google.
Vágólapra másolva!

Rendszeres időközönként érkeznek a beszámolók, hogy a Google újból kártevő alkalmazások szűrét volt kénytelen kitenni a Play Áruházból, ami azt a benyomás kelti, hogy a cég rossz munkát végez ezek kiszűrésében. Ez ilyen formában nem igaz, automatizált rendszereken keresztül irtózatos mennyiségű szemét megjelenését akadályozza meg minden évben, most befutottak a 2022-es adatok.

Folyamatosan szőnyegbombázzák a Play Áruházat a kártevők készítői Forrás: Google

A Google állítása szerint a rendszerei 2022-ben 1,43 millió kártevő vagy szabálysértő mobilapp kiadását akadályozták meg a Play Áruházban, ezek a becslések szerint 2 milliárd dollárral rövidíthették volna meg a mobilozókat. A visszaélésszerű használat miatt blokkolt felhasználói fiókok száma tavaly 173 ezer volt, az elmúlt három évben pedig a Play Áruház már 500 ezer app esetében akadályozta meg, hogy a fejlesztőik érzékeny felhasználói adatokhoz kérjenek hozzáférést.

Sajnos a Google egy szót sem ejtett arról, hogy milyen módon kívánja javítani a rendszerei által tévesen szabálysértőnek talált appok készítőivel való kommunikációt, efféle probléma esetén a fejlesztők gyakran képtelenek bárkit is elérni az ügyfélszolgálaton, akivel tárgyalni tudnának az ügyükben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!