A magyarok a legnagyobb Star Wars-rajongók

mandalorian baby yoda grogu star wars
Vágólapra másolva!
Nincs még egy ország, ahol ennyire elkötelezetten érdeklődnének a téma iránt.
Vágólapra másolva!

A sötétség semmilyen formája sem állhatja útját a Csillagok háborúja megünneplésének, idén is rávirradt a George Lucas által létrehozott franchise rajongóira a május negyedike. A Star Wars-napról rendelkezésre álló első írásos beszámolók 1979-ből származnak, és magától értetődően május negyedikére esik, miután a filmek ikonikus „May the force be with you!", avagy „Az Erő legyen veled!" jókívánsága könnyedén „May the fourth be with you!"-nak, azaz a „A május negyedike legyen veled!"-nek érthető.

A magyarok már két évtizede kutatják dedikáltan a Csillagok háborúját az interneten Forrás: Disney

Az idei Star Wars-nap itthon óriási arányban érintheti a lakosságot. A Google keresési trendjei világosan rámutatnak, hogy Magyarország világelső nagyhatalom a Csillagok háborúja iránti online érdeklődés tekintetében, lakosságarányosan 2004 óta folyamatosan itthon keresnek rá a legtöbben a Star Wars-ra az interneten.

Ezzel Magyarország olyan országokat utasít maga mögé, mint az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Ausztrália, továbbá Kanada, ilyen sorrendben ezek képezik a TOP5 további országait. A vizsgált időszakokat változtatva előfordul, hogy a britek vagy az amerikaiak átmenetileg átveszik a vezető helyet, azonban az előnyük mindig tiszavirág életűnek bizonyul,

az Erő folyamatosan a magyarokkal van.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!