Tiktokosodni kezdhet a Google keresője

Google Pixel 6a
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott dokumentumok alapján feltűnően megváltozhatnak idén a keresési találatok.
Vágólapra másolva!

Egyelőre hardveresen és szoftveresen sem áll készen az internetes keresőmotorjának chatbottal való széles körű felvértezésére a Google, azonban más fejlesztésekkel addig is javítani kíván a legtöbb felhasználó számára elérhető változatán.

Sok kérdésre nincs egyszerű válasz, szeretne hasznosabbá válni az efféle keresések esetén a Google Forrás: Google

A The Wall Street Journal birtokába jutott belsős dokumentumok alapján az idei év során a Google olyan változtatásokat kíván végrehajtani az internetes keresőmotorjában, amelyek „vizuálisabbá, könnyebben fogyaszthatóbbá, személyesebbé, és emberibbé" tennék a találatokat. A törekvés keretében fokozódhat a felhasználók által generált tartalmak mennyisége a találati oldalon, ezalatt például közvetlenül megjelenített fórumbejegyzéseket kell érteni, továbbá prominensen rövid videók jelenhetnek meg a keresési oldalon.

További nagy érdekesség, hogy a Google szeretne hatékonyabbá válni az olyan keresések esetén, mikor nincs egyetlen jónak titulálható válasz sem a feltett kérdésre. Az ilyen helyzetekben kontextust és eszközöket szeretne biztosítani a felhasználók számára, hogy azok könnyebben megértsék az adott tárgy komplexitását, például nézőpontokat, érveket, tapasztalatokat ásna elő az adott témában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!