Cseppet sem javított a Bing helyzetén a chatbotja

Google, keres, keresés, keresgél, keresőmotor, okostelefon, mobil, mobiltelefon, laptop
Bangkok. Thailand. January 24, 2017: A woman is typing on Google search engine from a laptop. Google search with the new Google logo is the biggest Internet search engine in the world.
Vágólapra másolva!
Még veszített is áprilisban a globális piaci részesedéséből a Microsoft keresője.
Vágólapra másolva!

Befutottak a StatCounter jóvoltából a keresőmotorok áprilisi globális piaci részesedését firtató adatok. Ezekről változás hiányában már vagy egy évtizede nem szokás beszámolni, azonban a múlt hónapban már a világ rengeteg piacán, többek közt hazánkban is elérhető volt a Bingbe integrált chatbot. A Microsoft nem közölte a chatbotját kipróbáltak számát, de látszólag nagy szenzációt keltett, így felmerült a kérdés, hogy az képes-e volt felhasználókat szerezni a Bing számára.

Egyelőre semmilyen hatása sem volt a Bing chatbotjának a keresőmotorok piacán Forrás: Shutterstock/AnaLysiSStudiO

Az adatok szerint egyelőre nem koronázta siker a Microsoft piacszerzési kísérletét, az elmúlt egy évben tapasztalthoz hasonlóan idén áprilisban sem történt változás a keresők piaci részesedésében, csak a szokásos tizedszázalékos hullámzások voltak tapasztalhatóak.

A Google áprilisban 0,54% részesedést veszítve 92,63%-kal továbbra is nyomasztóan uralta a keresőmotorok globális piacát, a második helyen lévő Bing pedig nemhogy növelte volna a részesedését a chatbotjának köszönhetően, de 0,09%-ot veszítve visszaesett 2,79 százalékra.

Source: StatCounter Global Stats - Search Engine Market Share

Az április nagy nyertese az orosz Yandex volt, amely 0,6% plusszal 1,63%-ra növelte a részesedését, míg a kínai Baidu hajszálnyi 0,02%-kal 0,44%-ra emelte a piaci részét. A négy keresőmotor a globális piac 97,49%-át uralta, az összes többi kereső együtt rendelkezik a maradék 2,51% piaci részesedéssel.

A keresőmotorok áprilisi részesedése Magyarországon:

  1. Google – 98,26%,
  2. Bing – 1,26%,
  3. Yahoo – 0,28%,
  4. DuckDuckGo – 0,1%,
  5. Yandex – 0,05%,
  6. Ecosia – 0,02%.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!