Lemásolta az Apple eszközkeresőjét a Google

google készülékkereső find my device
Járókelők androidos mobiljaival is megkereshetőek lesznek az elhagyott telefonok, tabletek, fülhallgatók, keresőkütyük a Google Készülékkereső szolgáltatásban
Vágólapra másolva!
Segíthetnek majd egymás elveszített kütyüinek megtalálásában az androidosok.
Vágólapra másolva!

A Google már a kezdetek óta kínál eszközkereső szolgáltatást az Androidban, így ha valaki például elveszíti a mobilját, akkor egy böngészős felületen megpróbálhatja lekérni annak földrajzi helyzetét, csörgetheti azt, távolról kezdeményezheti a rajta lévő adatok törlését. A rendszer óriási hátránya, hogy a működéséhez internetkapcsolat szükséges az elveszített eszközön, ennek hiányában nem lehet felvenni azzal a kapcsolatot.

Járókelők androidos mobiljai is képesek lesznek jelenteni az elveszett telefonok, tabletek, fülhallgatók, vagy épp követőkütyük helyzetét a Google Készülékkereső szolgáltatás számára Forrás: Google

A Google most bejelentette a Készülékkereső (Find My Device) rendszerének drámai bővítését, az Apple mintájára hamarosan mások androidos mobiljainak közbenjárásával is megkereshetőek lesznek az elveszített eszközök. Ez úgy működik, hogy a rendszerrel kompatibilis termékek vezeték nélkül folyamatosan sugározzák majd az egyedi azonosítókódjukat, elveszettnek jelölés esetén pedig a jelük hatósugarába került mobilok képesek lesznek jelenteni a pozíciójukat.

Ennek megfelelően mobiloktól és mobilnetes tabletekről eltérő eszközöket is támogatni fog a Készülékkereső, többek közt vezeték nélküli fülhallgatók, AirTaghez hasonló követőkütyük, vagy épp wifis okosórák és táblagépek is megkereshetővé válnak vele.

A követőhálózat visszaélésszerű használatának minimalizálása érdekében a Készülékkereső képes lesz riasztani a mobilozókat a velük együtt utazó, elveszettnek jelölt eszközökről. Ráadásul ez a funkció az AirTageket is leleplezi majd, köszönhetően az Apple-lel való hivatalos együttműködésnek.

Hamarosan az androidosok is riasztást kapnak majd arról, ha valaki AirTaggel próbálja követni őket.

Az új generációs Készülékkereső a következő hónapokban válik elérhetővé, a működését a kezdetektől fogva a magánszférát maximálisan védőre tervezték. A nem Androidot futtató eszközöknek, például Bluetooth fülhallgatóknak vagy követőeszközöknek specifikusan támogatniuk kell a keresőrendszert, így némi időt vesz majd igénybe, mire az ilyen típusú termékeknél is megszokottá válik a Google Készülékkeresőn keresztüli megtalálhatóság.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!