Nem használható az EU területén a Google Bard

Google Bard
Vágólapra másolva!
Szerdán világszerte 180 országra bővült az elérhetősége.
Vágólapra másolva!

Az I/O fejlesztői eseményének nyitóelőadásán a Google büszkén bejelentette, hogy a kezdeti maréknyi államot követően már a világ 180 országából érhető el a házon belüli technológiát használó Bard chatbotja, bár még mindig csak angol nyelven. A Bard mesterséges intelligenciája adja az új generációs Google keresőmotor látványos fejlesztéseinek a lelkét is.

Nem világos, hogy mikor érkezhet meg Európába a Google Bard Forrás: Google

Az európai sajtóban a Bard nemzetközi terjeszkedéséről kevés hírbeszámoló jelent meg, miután az újságírók többsége várt a személyes kipróbálásának a lehetőségére. Fél nappal a bejelentést követően gyanús volt, hogy a webhelyét betöltve még mindig nem lehet elérni azt Európából, mostanra pedig bebizonyosodott, hogy az EU tagállamai nem találhatóak meg a Bard új piacai között.

Hírünk írásáig a Google nem tisztázta a helyzet okát, de a legvalószínűbb magyarázat, hogy aggályos a GDPR követelményeinek való megfelelősége. Emiatt a rivális ChatGPT-t nemrég rövid időre betiltották Olaszországban, de az OpenAI-nak sikerült rövid idő alatt rendeznie a helyzetet, így a szolgáltatása újból elérhető a helyi felhasználók számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!