Olyan történik a Samsung tévékkel, amire senki nem számított

2022 Samsung NEO QLED 98 TV
Vágólapra másolva!
A Samsung a saját tévéihez kezd el OLED-paneleket vásárolni az LG-től.
Vágólapra másolva!

Bár a Samsung hatalmas tévégyártó, de 2015 óta nem készít OLED-tévéket. A QLED-tévéi pedig sokkal közelebb vannak az LCD-hez, mind minőségben, mind árban. A microLED technológiát ugyan gyorsan fejlesztik, és állítólag az OLED-nél is jobb lesz, de ez még igen drága és csak a legnagyobb méretekben elérhető.

2022 Samsung NEO QLED 98 TV Forrás: Samsung

A Samsung azért, hogy időt nyerjen a microLED technológia kiforrásáig, most a prémium piacot mégis OLED-tévékkel fedné le. Ehhez pedig az LG-t hívja segítségül.

Furcsa módon tehát a Samsung OLED-tévékben LG panel lesz. A két cég megállapodott egymással 2 millió darab 77 és 83 hüvelykes, csúcskategóriás OLED-panel leszállításáról, 2024-re. 2025-re és 2026-ra már 3 és 5 millió a darabszám.

Jelenleg az OLED-tévék piacának fele az LG kezében van, a Sony 26 százalékon áll, de szintén az LG-től vesz paneleket. Szakértők szerint a Samsungnak a kínai riválisok előretörése miatt kellett lépnie (az LCD-mezőny miatt is).

Ez a gyártók közt lebonyolított panel-cserebere egyébként nem annyira újdonság, mert mind a Samsung, mind pedig az LG rengeteg konkurens gyártó tévéjét látja el panelekkel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!