Fontos frissítések jöttek az Apple termékeihez

apple ipad 10 tablet táblagép
Az iPad 10 is búcsút intett a Lightning csatlakozónak
Vágólapra másolva!
Kihasznált sérülékenységeket és bugokat is javítanak a rendszerfrissítések.
Vágólapra másolva!

Újabb fontos frissítések futottak be az Apple mobileszközökön és számítógépeken használatos operációs rendszereihez, az eszközök tulajdonosainak érdemes az első adandó alkalommal jóváhagyniuk a iOS 16.5, az iPadOS 16.5, továbbá a macOS Ventura 13.4 telepítését.

Elsősorban biztonsági okból nem érdemes halogatni a frissítések telepítését Forrás: Apple

Ennek legfőbb oka, hogy az Apple 39 sebezhetőséget javított a termékekben, amelyek közül három kritikus besorolásút már aktívan próbálnak kihasználni a támadók. Ezen túlmenően mindegyik rendszer kapott néhány általános hibajavítást, a macOS esetében az okosórával való feloldást akadályozó bugot és a Bluetooth billentyűzetek lassú párosítási hibáját javította az Apple, míg az iOS-ben a Spotlight lefagyását sikerül megoldani, plusz CarPlay használatakor nem fog rosszalkodni a Podcasts app.

Ezeken túl már megfelelően működik a képernyőidő szinkronizálása a felhasználók különféle eszközei között, a News hírolvasó pedig mindhárom rendszeren kapott egy Sport fület. Az utóbbival operációs rendszerek jelenlegi főverziói vélhetően most kaptak utoljára említésre méltó új funkciót, a június 5–9. között megrendezésre kerülő WWDC 2023-on az Apple bejelenti majd az ősszel érkező utódaikat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!