Jobb kijelzőt dobnak piacra a Steam Deckhez

steam deck hd
Élesebb képet és szebb színeket ígér a Deck HD cserekijelző
Vágólapra másolva!
Magasabb felbontású és szélesebb színspektrumú a nem hivatalos cserepanel.
Vágólapra másolva!

A vevők nagy örömére a Steam Deck kézikonzol a lehetőségekhez mérten megőrizte az asztali gamer számítógépek esetében megszokott javíthatóságot és moddolhatóságot, a Valve semmilyen mesterséges módon sem próbálja akadályoznia a termékkel való babrálást. A különféle jobban és rosszabbul sikerült amatőr hardveres modokat követően most már lassan külső gyártók is eljutnak odáig, hogy egyedi cserealkatrészeket bocsássanak az érdeklődő gamerek rendelkezésére.

Élesebb képet és szebb színeket ígér a Deck HD cserekijelző Forrás: FX Technology

Az egyik első fecske az FX Technology által készített Deck HD kijelző. A gyári helyére közvetlenül installálható panel ugyanúgy IPS típusú, de 1280×800 helyett 1920×1200 pixel felbontású, továbbá 67% helyett az sRGB színtér 95%-át képes megjeleníteni, így élesebb képet és szebb színeket kínál az eredeti megjelenítőnél. Előnye még, hogy rendelkezik tükröződésmentes bevonattal, ilyet csak a Steam Deck legdrágább konfigurációjában lévő gyári panel kínál.

A nyár során várhatóan 99 dolláros (nettó 34 ezer forintos) ajánlott áron piacra kerülő Deck HD a többi tulajdonságában azonos a gyári panellel, azaz 7 hüvelykes, 400 nit a maximum fényereje, továbbá 60 Hz a frissítési sebessége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!