Elszólta magát a színész, ekkor jöhet az Alan Wake 2

remedy alan wake 2 videojáték
Alan Wake 2
Vágólapra másolva!
Valószínűleg nem szabadott volna kifecsegnie az információt.
Vágólapra másolva!

Idén tizenhárom év után végre folytatást kap egy érdemtelenül kevés sikert aratott kultklasszikus játék, a finn Remedy által eredetileg Xbox 360-exkluzívként kiadott Alan Wake. A két évvel később PC-re is befutott, majd egy remaster formájában 2021 őszén minden fő játékplatformra elérhetővé vált akció-horror leginkább egy Stephen King novella videójátékos feldolgozásaként írható le, bár az írónak semmi köze sincs hozzá, a fejlesztőcég teljesen saját univerzumot, történetet, karaktereket talált ki hozzá.

Alan Wake kinézetét Ilkka Villi finn színész, a hangját pedig Matthew Porretta amerikai színész adja Forrás: Remedy

A rajongóknak nem kell már sokat várniuk a folytatásra, a Remedy megerősítette a pszichológiai thrillerként beharangozott második rész idei kiadásának tervét. Most a főszereplő Alan Wake hangját adó Matthew Porretta a Monsters, Madness and Magic podcast vendégeként valószínűleg kéretlenül pontosított ezen, tudomása szerint októberben jelenhet meg a második rész, május első felében pont Finnországban járt a projekt miatt.

Érdekességként a Remedy szereti megtartani a bevált színészeket, az Alan Wake kiadását követően Porretta a Controlban is komoly szerephez jutott, javarészt élőszereplős felvételeken Dr. Casper Darling vezető tudóst alakította. A rajongók javának jó eséllyel fel sem tűnt, hogy Alan Wake szinkronszínészéről van szó, az eltérő kinézet és beszédstílus ezt kiválóan elmaszkolta.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!