Nagyon látványos az új AR-laptop, de ki akar ennyi kijelzőt nézni?

Spacetop
Vágólapra másolva!
A kiterjesztett valóságból merít egy rakás képernyőt elénk a Sightful startup laptopja.
Vágólapra másolva!

Ha az Apple a WWDC-n tényleg bemutatja a régóta várt AR-headsetet, akkor szakértők szerint az egész szektort felpörgeti. Ezt a hullámat akarta előre meglovagolni a Sightful startup, amely kiadott egy Spacetop nevű AR-laptopot. Ez a világ első AR-laptopja.

Spacetop Forrás: Sightful

Papíron mindent megváltoztatna, az alapítók ráadásul olyan cégeknél fordultak meg, mint a Magic Leap, a Broadcom, a Microsoft és az Apple által felvásárolt N-Trig és PrimeSense.

Az ötletük a távmunkára és a nagy terhelésre épít, az AR-laptop így rugalmas és magával ragadó munkakörnyezetet biztosít, egy rakás virtuális képernyővel. Valódi, fizikai kijelzője nincs is – de egy headsetet fel kell venni hozzá, cserébe így a gesztusvezérlés is működik a billentyűzet és egér mellett. A virtuális munkafelület 100 hüvelykes is lehet. A Spacetop egyelőre csak 1000 meghívott számára érhető el.

A nagy kérdés persze az: ki akar egy rakás, az orra elé rakott virtuális képernyőn dolgozni? Az ember ráadásul eleve nem multitaskingra termett, ez újra és újra kiderül, akkor a leglátványosabban, mikor valaki az effajta terheléstől kiég, összeomlik.