Leállt a Microsoft drága tabletének kamerája

microsoft surface pro x
Microsoft Surface Pro X
Vágólapra másolva!
Globálisan és mindenkinél, feltehetően lejárt egy biztonsági tanúsítvány.
Vágólapra másolva!

Nem csak a Google saját tervezésű mobileszközein bukkannak fel időről időre váratlan és bizarr problémák, a Microsoft házon belül tervezett Surface termékeitől sem áll távol a felhasználókkal való kibabrálás. Most minősített esetre derült fény, keddre virradóra arra lettek figyelmesek a 2020-ban bemutatott Surface Pro X tulajdonosai, hogy nem működik a táblagépük webkamerája, hibaüzenetet kapnak, mikor használni próbálják azt.

Microsoft Surface Pro X Forrás: Microsoft

A jelek szerint a hiba minden egyes felhasználót érint, továbbá nincs összefüggésben a gépeken futó Windowshoz legutóbb kiadott frissítésekkel. A Microsoft hírünk írásáig nem adott ki közleményt az ügyben, a driverek újratelepítése nem oldja meg a problémát, ám egyes felhasználók rájöttek, hogy rendszerdátum május 22-re való visszaállításával újból működésre bírható a webkamera.

Ez arra utal, hogy valamiféle biztonsági tanúsítvány járhatott le.

A konkrét hibakódokra való rákeresés semmilyen hasznos és értékelhető eredménnyel nem jár, csupán annyi derül ki a találatokból, hogy korábban mások is panaszkodtak rájuk, a Microsoft internetes ügyfélszolgálata pedig látszólag nem tudott segíteni a probléma megoldásában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!