Okoskijelzőt csinál az iPhone-okból az Apple

Apple iPhone 14 Pro
Vágólapra másolva!
A WWDC-n debütáló iOS 17 lehetővé teszi majd, hogy okoskijelzővé változzon zárolt állapotban egy iPhone.
Vágólapra másolva!

Június 5-én kezdődik az idei WWDC, az Apple éves fejlesztői konferenciája, amelyen többek között az iOS 17 is debütál a várakozások szerint. Mark Gurman és a Bloomberg már tudják, mire számíthatunk.

Apple iPhone 14 Pro Forrás: TechRadar

Állításuk szerint az egyik legérdekesebb új funkció az lesz, hogy a zárolt iPhone-t az iOS 17 okoskijelzővé tudja változtatni. Fekvő helyzetben mutatja ilyenkor a mobil a naptárbejegyzéseket, az időjárást, az értesítéseket – sötét háttér előtt világos betűkkel, a könnyebb láthatóságért. Így asztalon és éjjeli szekrényen is hasznosabb lenne tárolni a mobilt (bár hálószobában továbbra sem ajánlott mobilt tartani a szakemberek szerint).

Természetesen felsorolhatatlan sok újdonságra lehet számítani, a várva-várt Apple headset mellett a többi rendszer is frissül, és mindegyikben lesznek jelentős változások, az Apple Watch watchOS rendszere az almás okosórák legnagyobb frissítését hozza el például, a kezelőfelület átalakításával. Az olyan funkciók is frissülnek, mint az AirPlay, és elterjedtebbé válnak például hotelekben is.