Működésre bírható a Surface Pro X webkamerája

microsoft surface pro x
Microsoft Surface Pro X
Vágólapra másolva!
A hibát ténylegesen megoldó frissítésig átmeneti megoldással szolgált a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Bizarr hibajelenségbe futottak bele pár napja a prémium kategóriás Microsoft Surface Pro X táblagépet vásároltak, az egyik napról a másikra leállt a termék integrált webkamerája. A gondot valamiféle lejárt tanúsítvány okozta, a rendszerdátumot május 22-re visszaállítva varázsütésre megjavul a kamera.

Microsoft Surface Pro X Forrás: Microsoft

A Microsoft mostanra reagált a helyzetre, állítása szerint a probléma a Snapdragon 8cx Gen 1/Gen 2 és Microsoft SQ1/SQ2 rendszerlapkákat használó termékeket érinti, a Qualcomm jóvoltából pedig nemsokára befut majd a hibát javító driverfrissítés a Windows Update szolgáltatáson keresztül.

A cég addig is átmeneti megoldásként elárult egy trükköt, ami némi funkcióvesztés és rosszabb képminőség ellenére újból használhatóvá teszi a Surface Pro X webkameráját. A nem cégek által menedzselt eszközökön elméletileg automatikusan alkalmazódik a konfigurációfrissítés, de akinél még nem működne a kamera, az manuálisan is elvégezheti a beállításmódosítást, íme az instrukciók:

  • nyissa meg a Start menüt, gépelje be a cmd kifejezést, majd a megjelent Parancssor alkalmazásra a jobb egérgombbal kattintva válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget,
  • másolja be a Parancssor alkalmazásba és futtassa le a következő utasítást: reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Qualcomm\Camera" /v EnableQCOMFD /t REG_DWORD /d 0 /f
  • indítsa újra a számítógépet, ezután újból működnie kell a kamerának.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!