Újabb helyen mutogat reklámot a Windows

magyar technikatörténet, technika, magyar, történelem, technológia, fortepan, retro, anno, régen
Magyarország Mi volt előbb? A felvétel a Videoton-számítógép reklámplakátjához készült. ÉV 1984
Vágólapra másolva!
Hol máshol, ha nem a segítségkérésre kitalált appban kell értékesítéssel próbálkozni.
Vágólapra másolva!

Lassan némi túlzással hirdetőtáblává válik a Windows 10 és a Windows 11, a Microsoft fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy minél több felületükön reklámozza a Bing keresőmotort, az Edge böngészőt, az Office irodai csomagot, vagy éppen a OneDrive felhőtárhelyet.

A kép csak illusztráció Forrás: Fortepan / Tóth József Füles

Most a Ghacks felfedezte, hogy a Microsoft ezúttal a Segítség kérése alkalmazás felületén kezdett reklámozni. A tudástérként funkcionáló szoftverbe begépelhetik a problémájukat a felhasználók, az pedig releváns támogatási oldalakat próbál javasolni számukra. A kiadvány szerzője a céges csoportmunkát segítő Microsoft Teams-et ajánlgató hirdetéssel találkozott az appban, a reklám közvetlenül a keresőmező felett jelent meg.

A hirdetési felület helyválasztása érdekesnek mondható, hiszen a Segítség kérése appot csak az olyanok nyitják meg, akiknek nem sikerült megoldaniuk a cég valamelyik termékével kapcsolatos problémájukat. A jókora részük potenciálisan nincs olyan hangulatban, hogy további szoftvereket kívánjon beszerezni a Microsofttól.

A reklámhely nem bérelhető, így nem lehet Macre vagy Linuxra váltásra buzdító hirdetés kitételével megtréfálni a Microsoftot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!