Folytatódik a Microsoft Cortana kivezetése

cortana xbox microsoft
Vágólapra másolva!
Az év végére teljesen eltűnik a Windowsokból a hangasszisztens.
Vágólapra másolva!

A BUILD konferenciáján a nyilvánvalót hivatalossá téve a Microsoft megerősítette, hogy a Windowsban is elérhetővé kívánja tenni a Bing chatbotját, miközben az évekkel ezelőtt kivezetni kezdett, ötlet szintjén hasonló jellegű Cortana hangasszisztensének sorsát nem firtatta. A Cortanától való búcsúzást már 2019-ben megkezdte a vállalat, akkor egy különálló appba száműzte a Windows 10 keresőmezőjéből, majd 2021 tavaszán leállította a mobilalkalmazásait.

A Halo játéksorozatából kölcsönözte a Cortana nevét a Microsoft Forrás: Microsoft

A borítékolhatónak megfelelően most hivatalossá vált a kivezetés harmadik köre, a Microsoft szerint az év végén a Windows 10 és a Windows 11 is megszabadul a Cortanától, teljesen eltűnik az operációs rendszerekből a termékkel kapcsolatos összes integráció. Onnantól kezdve már csak az Outlook és a Teams mobilappokban, továbbá a Microsoft Teams-hez készült hardveres termékekben lesz elérhető.

A hazai felhasználók számára nem lesz veszteség a Cortana közel teljes halála, hiszen magyar nyelven és itthon hivatalosan soha nem is volt elérhető. Jó kérdés, hogy ki mennyire örül a szolgáltatást leváltó Bing chatbotnak, de az legalább tud magyarul és elérhető Magyarországról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!