Ujjlenyomattal védené a bankkártyákat a Samsung

samsung biometric card ic bankkártya ujjlenyomat-olvasó biometrikus hitelesítés azonosítás
Samsung Biometric Card IC
Vágólapra másolva!
Elméletileg nem lehetne visszaélni az elhagyott vagy ellopott kártyákkal.
Vágólapra másolva!

A mobilfizetés terjedése ellenére nem mostanában jár le a bankkártyák ideje, a Samsung pedig szeretné a tranzakciók ujjlenyomattal való hitelesítésén keresztül számottevően biztonságosabbá tenni a használatukat. Az ötlet nem újdonság, ám a jelenlegi megoldásokkal szemben a kártyákba ágyazható Biometric Card IC áramköre egyetlen integrált egységben tartalmazza magát az ujjlenyomat-olvasót, a működtetést végző elektronikát, továbbá az ujjlenyomat tárolására használt chipet.

A Samsung szerint a termék áramellátását maguk a kártyaelfogadó terminálok képesek biztosítani, a beolvasott ujjlenyomat feldolgozása és a hitelesítés pedig a bankkártyán történik, teljesen offline módon. A kártyával való fizetés során a vevőknek rajta kell tartaniuk a hüvelykujjukat a leolvasón, a szenzor képes lehet felismerni az ujjlenyomat lemásolásával próbálkozó csalási kísérleteket.

A technológia elméletileg lehetetlenné tenné az elhagyott vagy ellopott bankkártyákkal való bolti és ATM-es visszaéléseket.

Egyelőre nem világos, hogy Mastercardhoz és a VISA-hoz hasonló kártyakibocsátó cégek érdeklődnek-e a Samsung termékének kártyáikba való beépítése iránt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!