Itt a WD által készített Xbox Series bővítőkártya

western digital wd xbox series ssd bővítőkártya háttértár
Hamarosan a Western Digital is árul majd belső tárhely bővítésére alkalmas SSD kártyát az Xbox Series gépekhez
Vágólapra másolva!
A forgalmazás kezdetével természetesen az ajánlott fogyasztói árak is befutottak.
Vágólapra másolva!

Borzasztóan pórul jártak a tárhelybővítés tekintetében az Xbox Series konzolokat vásárolt játékosok, a kapacitás növelésére használható SSD-kártyákat eddig csak a Seagate árulta, megdöbbentően magas ajánlott fogyasztói árakon. Áprilisban szerencsére hivatalossá vált, hogy a Western Digital is megkezdi az egyedi formatervű meghajtók forgalmazását, mire május elején a Seagate végre számottevően csökkentette a termékeinek ajánlott árait.

Megdöbbentően drága helyett most már csak rendkívül drága a tárhelybővítés Forrás: Western Digital

Most ténylegesen megkezdődött a rivális tárhelybővítési megoldás forgalmazása, WD_BLACK C50 Expansion Card for Xbox elsőként a gyártó webshopjában vált elérhetővé, de hamarosan a viszonteladóktól is kapható lesz. Jelenleg 512 GB és 1 TB kapacitású kiadások léteznek belőle, az ajánlott fogyasztói áruk 110 euró és 185 euró, körülbelül 41 ezer és 68 ezer forint.

Ezt azt jelenti, hogy a Western Digital és a Seagate bővítőkártyái körülbelül azonos áron lesznek kaphatóak, bár az utóbbi 2 TB kapacitásút is kínál. Ezen modell esetében Magyarországon még nem látható az említett árcsökkenés hatása, olyan 125 ezer forint helyett a boltok többségében még mindig 190 ezer forint körüli áron kínálják.

A WD színre lépése sajnos nem hozott megváltást az Xbox Series-tulajok számára, továbbra is rendkívül drága a gépek bővítése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!