Nagyon hasznos frissítés érkezik az iPhone-okra

apple iphone ios 17 check in
Magától értesítést küld a rendszer, ha megérkezik az úti céljához a mobilozó
Vágólapra másolva!
Értesítést küldhet a biztonságos megérkezésről az iPhone az aggódó barátoknak és családtagoknak az utazások alatt.
Vágólapra másolva!

Hasznos és kényelmes funkcióval bővül az Apple gyári csevegőalkalmazása az ősszel érkező iOS 17-től kezdve, a Check In bejelentkezési lehetőséggel a mobilozók automatikusan értesíthetik a kiválasztott kontaktjaikat arról, hogy sikeresen és időben megérkeztek a kijelölt úti céljukhoz.

Magától értesítést küld a rendszer, ha megérkezik az úti céljához a mobilozó Forrás: Apple

A bejelentkezést az utazás kezdetén kell aktiválni, automatikusan próbálja megbecsülni, hogy mikor várható az érkezés, de például közlekedési viszonyok miatti késés esetén manuálisan elhalasztható a kijelölt kontaktok riasztása. Ha valaki nem érkezik meg időben az úti céljához, továbbá nem reagál a kapcsolatfelvételi kísérletekre, akkor a kontaktok megkapják az utazásának addigi pontos útvonalát, az iPhone-jának akkutöltöttségi százalékát, továbbá hogy csatlakozik-e mobilhálózathoz az okostelefonja.

A fejlesztés óriási segítséget jelenthet a balesetet szenvedett vagy megtámadott személyek minél előbbi felkutatásában, az aggódó családtagok és ismerősök, vagy épp a rendőrök a GPS-adatok alapján képesek lesznek azonnal a legutóbbi megerősített tartózkodási helyükre sietni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!