Rejtegetésben és mutogatásban is javul a Safari

apple safari
Mobilon és számítógépen is feloldáshoz lesz köthető a privát böngészés során megnyitott lapok újbóli megjelenítése
Vágólapra másolva!
Buzgón másolják a Google Chrome legjobb ötleteit az Apple fejlesztői.
Vágólapra másolva!

Három hasznos fejlesztéssel is gazdagodik az ősszel érkező iOS 17, iPadOS 17, és macOS Sonoma rendszerektől a Safari. Mindhárom platformon elérhetővé váló újdonság, hogy a böngésző képes lesz automatikusan zárolni a privát böngészés során megnyitott lapokat, az újbóli előhívásukkor a láthatóvá tételük érdekében fel kell oldani azokat. A funkció a Chrome mobilos kiadásaiból lehet ismerős.

Mobilon és számítógépen is feloldáshoz lesz köthető a privát böngészés során megnyitott lapok újbóli megjelenítése Forrás: Apple

Ezen túlmenően a Safari számítógépes verziója képessé válik a webalkalmazások létrehozására is: bármely szabadon választott weblap kitűzhető lesz ikonként a dokkra, az ikonra kattintva egy böngészős kezelőfelület nélküli ablakban nyílnak meg a weboldalak. Ezt hosszú évek óta támogatja a Google Chrome, a főmenü → További eszközök → Parancsikon létrehozása menüt választva érhető el az összes számítógépes operációs rendszeren.

Végül a fejlesztők a Chrome egy harmadik hasznos funkcióját is ellesték, a Safariban is lehetőség lesz teljesen elszeparált felhasználói profilok létrehozására. Ezek a profilok saját könyvjelzőkkel, kiterjesztésekkel, sütikkel rendelkeznek, így ha például többen is használják a számítógépet, akkor elkerülhető vele a böngészési adataik keveredése, de éppen a magáncélú és a munkával kapcsolatos böngészés szétválasztására is megfelel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!