Hamarosan akár öt teljesen különálló profilt is fenntarthatnak majd a felhasználók.

Megkezdte a fennállása óta látott egyik legnagyobb változtatás hullámokban való elérhetővé tételét a Facebook, lehetőséget fog biztosítani az alternatív felhasználói profilok használatára. A felhasználók a regisztrációkor létrejött elsődleges profiljuk mellé legfeljebb négy alternatív profilt hozhatnak létre, a különféle profiljaik között bármikor könnyedén váltogathatnak majd a szolgáltatás felületén.

A normál felhasználói profil mellé akár négy másik is készíthető lesz, dedikált ismerősökkel, követésekkel, hírfolyammalForrás: Facebook

A profilos rendszert úgy kell elképzelni, mintha valaki különböző célokra több felhasználói fiókot regisztrálna a Facebookban. A fejlesztés célját az ismerősök, a követett oldalak, a megosztott tartalmak szeparációja jelenti, azaz például a felhasználó fenntarthat egy profilt a családtagjai és a közeli barátai számára, majd készíthet egy másikat a szegről-végre típusú ismerősöknek, plusz létrehozhat egy harmadikat a hobbijával kapcsolatos facebookozásra.

A profilok teljesen egyedileg kezelik az ismerősökhöz és a követésekhez hasonló kapcsolatokat, saját profilképek használhatóak bennük. A profilokon megosztott tartalmakat csak a hozzájuk tartozó személyek láthatják, így például a családnak és a közeli barátoknak fenntartott profilban olyan tartalmak is megoszthatóak, amit a felhasználók nem kívánnak az egyéb ismerőseik orrára kötni.

Érdemi megkötések, hogy a társkeresés, a piactér, továbbá a fizetés funkciók csak az elsődleges profillal vehetőek igénybe. Emellett az alternatív profilokhoz tartozó ismerősökkel egyelőre csak a Facebook mobilappban és a böngészős felületen lehet majd chatelni, a Messenger mobilapp a későbbiekben tanulja meg kezelni az extra profilokat.

Végül a Facebook felhívta a figyelmet, hogy ha valaki pluszban létrehozott profilt használva tiltást kap a felhasználási feltételek megsértéséért, akkor a teljes facebookos regisztrációja felfüggesztésre kerül, az összes profiljával együtt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!