A The Wall Street Journal szerint a platform ingyenes maradna azoknak, akik elfogadják a személyre szabott hirdetéseket. Akik viszont nem, azok éves szinten 60–100 ezer forintos, vagy még ennél is komolyabb számlára számíthatnak.

Az összeg nagysága több dologtól is függ majd - és természetesen ezek még előzetes kalkulációk -, hogy egy felhasználó asztali számítógépén futó Facebook vagy Instagram hirdetésmentes változatáért nagyjából havi tíz eurót (3900 forintot) számláznának, a felhasználóhoz kapcsolódó minden további fiókért pedig körülbelül 6 eurót (2300 forintot) kérnének. A mobil eszközökön viszont durván 13 eurót (5000 forintot) kérnének havonta egy fiókért, mivel figyelembe vennék az Apple és Google alkalmazásboltjai által felszámított jutalékot is.

Mobilon drágább lesz, mint asztali gépen.Forrás: Brett Jordan

Így tehát, ha valaki Facebook és Instagram fiókkal is rendelkezik és azokat asztali és mobileszközön is használja annak bizony nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha nem akarja a cég hirdetéseit nézegetni a tartalmak helyett. 

Ebben az esetben, ha nem számítjuk a lehetséges kedvezményeket, akciókat, a két fiókért és a két felületen történő megjelenítésért már bőven 100 000 felett lesz az évi fizetendő számlája.

A WSJ cikke szerint a médiavállalat közben már fel is vette a kapcsolatot az európai szabályozó szervekkel, hogy az elkövetkező hónapok során bevezethesse az európai uniós felhasználók számára a hirdetésmentes csomagot, amit SNA (subscription no ads) néven emleget.

 Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!